Webgame forum

Webgame forum

• 20.05.2012, 09:30:44
  • Vítejte, Host
Prosíme přihlašte se nebo zaregistrujte.

Přihlaš se uživatelským jménem, heslem a délkou sezení
Pokročilé vyhledávání  

Novinky:

Od 17.10. do 18.10.2011 běží na GWG 26.věk - Frakční alianční spolupráce.

Webgame forum » Webgame » WG politika (Moderátor: WG politika) » Nováčci

Autor Téma: Nováčci  (Přečteno 2412 krát)

0 uživatelů a 1 Host prohlíží toto téma.

E.S.O.

• Multifunkční člen
  • Maintenance
  • Poručík letectva
  • *
  • Číslo hráče:

(#145909)

• Add me to Skype
Nováčci
« kdy: 06.06.2010, 11:39:30 »

tak si těch čísel nebudeš všímat. důležitý pro tebe bude výsledný bonus a základ. Já si myslim, ze to, ze mu skryjeme nektere informacni tabulky, jim akorat uskodime. v podstate s tim nijak nepracujes, jen te to informuje o stavu, v jakem se nachazis. samozrejme, ze jako pokrocily uz od toho odvijis nektere sve kroky, ale neni to zadny ovladaci prvek. nevidim duvod to skryvat. neco jineho by bylo mit stranku se 150 moznými různými akcemi/prikazy ....

No tak jako bud bych to dal povinne vsem nove zalozenym zemim, ze by treba prvni 2 nebo jen prvni vek meli "Novackovsky mod", ael to by take prineslo radu uskali anebo to proste umoznit zobrazit v rozsirenem nebo v jednoduchem zobrazeni, co ty vis, ja uz si ted treba nedokazu predstavit, jestli by se mi to libilo nebo ne :)

napr. pri odehravani kol, takovy mnozstvi cisel? k cemu je novackovi, aby vedel kolik ma obyvatel a mozna i kolik se mu kazde kolo ubira energie nebo jidla? to treba by se na jeden vek novackovi take skrylo a treba by prisel WG vic na chut nez kdyby tam mel, podle me pro absolutniho novacka absolutne nesmyslne, zobrazeno kolik ma obvyatel (pri odehravce)
detaily bych samozrejme nechal byt tak jak jsou, to jsou proste detaily a ne shrnuti :)
ale treba ta rozvedka jak je ted, tak nvm jak funguje QH (quickhelp), ale novacek nevi co vsechny akce delaji, a koho bavi cist help, no? :D chtelo by to trosku usnadnit WG tem hracum, kteri proste se prihlasej, aby se podivali jake to je, skoro nikdo, zadny uplny novacek, s WG nezacina jen kvuli tomu, ze za 15 veku bude URCITE chtit vyhrat vek, tady jde o to "zahrat si", a to je pro nekoho, kdo si neprecte help absolutne na nic, takze bych to trosku "uzivatelsky zprijemnil" prave treba tim Quickhelpem apod. (Ale to uz jsem zasel trosku jinam.)

Sťatej Bobr

• Tester
  • Průzkumník
  • Číslo hráče:

(#233778)

• Add me to Skype
    • arxarian.eu
Re: Nováčci
« Odpověď #1 kdy: 06.06.2010, 11:47:17 »

tady zase pomalu narážíme na projekt WG Lite... místo, kde neměl existovat bonus technologií, ani vyhlazovací útok, bombardování, počet obyvatel, spokojenost, budovy se zredukovali na pár druhů, zkušenosti armády? k čemu...

ach, tam by se mi klikalo :D
Zaznamenáno

E.S.O.

• Multifunkční člen
  • Maintenance
  • Poručík letectva
  • *
  • Číslo hráče:

(#145909)

• Add me to Skype
« Odpověď #2 kdy: 06.06.2010, 11:48:28 »

tady zase pomalu narážíme na projekt WG Lite...

Nj, kdepak asi je zahrabany projekt WG (E)Lite....................................

sawyer007

• Průzkumník
« Odpověď #3 kdy: 06.06.2010, 11:49:54 »

Jasne, rozumim ti. Ale ja kdyz zacinal, tak mi nekdo rekl, "toho si ted nevsimej" a fungovalo to dobre. Dle me novacek pouze potrebuje nekoho/neco, co mu rekne zaklad a rekne, ceho si ted vsimat a ceho ne, to mu da mnohem vic nez jine, chudsi, zobrazeni wg. A na tom se pracuje, pokud vim. dle me novacek uz by pak do toho obsahlejsiho wg neprestoupil a tim by byl strasne ochuzen a spoustu veci by mu unikalo, vicemene by mu to jeste znesnadnovalo hrani a stejne by prestal, kdyz by mu to neslo. Nastesti tu jsou WGskoly ...

tady zase pomalu narážíme na projekt WG Lite... místo, kde neměl existovat bonus technologií, ani vyhlazovací útok, bombardování, počet obyvatel, spokojenost, budovy se zredukovali na pár druhů, zkušenosti armády? k čemu...

ehm, to si nedovedu predstavit. to uz je jak travian bez obrazku ... teda krom "hraci jednotky" (cas/kolo)
Zaznamenáno
Plave kapr v medu a říká: "Hustýýýý!"

E.S.O.

• Multifunkční člen
  • Maintenance
  • Poručík letectva
  • *
  • Číslo hráče:

(#145909)

• Add me to Skype
« Odpověď #4 kdy: 06.06.2010, 11:53:41 »

Jasne, rozumim ti. Ale ja kdyz zacinal, tak mi nekdo rekl, "toho si ted nevsimej" a fungovalo to dobre.

Jenze ja treba zacinal s WG vlastne bez pomoci skoro, akorat kamos to hral, ale ten na me kaslal, takze jsem byl spis samou, proto to hraju uz X veku a bez uspechu... ;) :(

ehm, to si nedovedu predstavit. to uz je jak travian bez obrazku ... teda krom "hraci jednotky" (cas/kolo)

ale pro novacky krasne predstaveni, o cem vlastne WG je :) A hlavne pak treba muze novacek klikat jak WG Lite, tak PWG, takze si muze na WG Lite udelat predstavu co kde je a pak s PWG porovnavat, tim padem by pak vedel co k cemu je (napr. bonus sily zbrani, jednotlive utoky, atd.). Uz by vedel i, kde co hledat (napr. v kofliktech Sveta 1/4 hodiny by si vsiml, ze neni jen dobyvacny utok a tyl, ale ze i treba bombeni, co by si v tech konfliktech vsiml, ze nici budovy apod.
« Poslední změna: 06.06.2010, 11:55:57 od E.S.O. »
Zaznamenáno

sawyer007

• Průzkumník
« Odpověď #5 kdy: 06.06.2010, 11:58:42 »

Jenze ja treba zacinal s WG vlastne bez pomoci skoro, akorat kamos to hral, ale ten na me kaslal, takze jsem byl spis samou, proto to hraju uz X veku a bez uspechu... ;) :(

ted tu ale uz jsou WGskoly ...

ale pro novacky krasne predstaveni, o cem vlastne WG je :) A hlavne pak treba muze novacek klikat jak WG Lite, tak PWG, takze si muze na WG Lite udelat predstavu co kde je a pak s PWG porovnavat, tim padem by pak vedel co k cemu je (napr. bonus sily zbrani, jednotlive utoky, atd.). Uz by vedel i, kde co hledat (napr. v kofliktech Sveta 1/4 hodiny by si vsiml, ze neni jen dobyvacny utok a tyl, ale ze i treba bombeni, co by si v tech konfliktech vsiml, ze nici budovy apod.

tak mozna na toto by to bylo dobry. ale myslim si, ze adviseri toto uz resi trochu jinak ...
Zaznamenáno

E.S.O.

• Multifunkční člen
  • Maintenance
  • Poručík letectva
  • *
  • Číslo hráče:

(#145909)

• Add me to Skype
« Odpověď #6 kdy: 06.06.2010, 12:02:13 »

ted tu ale uz jsou WGskoly ...

To ano, ale jsou porad plne pravdepodobne... (jeste jsem si nevsiml zadny vek skoly, ktera by nemela 10 clenu)
tak mozna na toto by to bylo dobry. ale myslim si, ze adviseri toto uz resi trochu jinak ...

Myslim si, ze LWG (LiteWG :D ) by mohlo v necem pomoct :) A vzhledem k vykonemu WG serveru by to snad i utahl, takovej malinkej pridavek :) Ale zas je takove zvlastni mit 3 WG casti... To uz mi prijde zbytecny, to uz se muze pak ta komunita zacit delit, uz ted se deli na ty, co hrajou GWG a PWG (mam takovy dojem mozna)

sawyer007

• Průzkumník
« Odpověď #7 kdy: 06.06.2010, 12:05:53 »

To ano, ale jsou porad plne pravdepodobne... (jeste jsem si nevsiml zadny vek skoly, ktera by nemela 10 clenu)

Je jich akorat, kdyz jsem jeste nedavno uciteloval, dalo to dost prace nahnat nejaky lidi (kteri maji zajem o WG) do skoly.

Myslim si, ze LWG (LiteWG :D ) by mohlo v necem pomoct :) A vzhledem k vykonemu WG serveru by to snad i utahl, takovej malinkej pridavek :) Ale zas je takove zvlastni mit 3 WG casti... To uz mi prijde zbytecny, to uz se muze pak ta komunita zacit delit, uz ted se deli na ty, co hrajou GWG a PWG (mam takovy dojem mozna)

celkem urcite se to deli a na spravovani dalsiho WG nejsou lidi dle me.
Zaznamenáno

Corvin mc Grey

• Farmář
  • *
« Odpověď #8 kdy: 06.06.2010, 21:46:34 »

Plně souhlasím s sawyerem jakožto byvalí učitel a profesor mohu jeho slova jenom podtvrdit.
Když jsem založil školu tak byl vůbec problem najít někoho kdo měl zajem se učit protože pro dobrou vyuku je třeba aby ten člověk měl chuť a výdrž a takovích je malo.

WG je od mnoha jinych her na první pohled velice složita hra ale zase jine se mi jeví jako  stupidní a pro důchodce viz divoke kmeny nebo traviant atd.

Ale ten kdo ma chuť a vydrž tak do hry během 1-2 věků pronikne a potom už se jenom zlepšuje.
Zakladem podle mě je pravě ta škola na 1 věk potom projít mnoha velkymi ali kde člověk nabere zkušenosti a hlavně což je asi nejpodstatnější naučit se expit a až potom zkoušet roli farmy.
Mraky lidí totiž by radi hned druhy věk vyhrali věk a neříkam že to není možny ale ta šance se hodně blíží k 0
Větší šance na lepší vysledek ma země ktera ma zkušenosti a hlavně na wg větší počet přatel než nepřatel.

Vratím se ale k tematu novačkovsky mod? Myšlenka není zla ale zbytečna jen ať si každy všíma každeho detailu tehle hry jen tak do ní pronikne.

AVE  :beer:

Zaznamenáno

E.S.O.

• Multifunkční člen
  • Maintenance
  • Poručík letectva
  • *
  • Číslo hráče:

(#145909)

• Add me to Skype
« Odpověď #9 kdy: 06.06.2010, 21:50:12 »

Když jsem založil školu tak byl vůbec problem najít někoho kdo měl zajem se učit

ok :)

WG je od mnoha jinych her na první pohled velice složita hra ale zase jine se mi jeví jako  stupidní a pro důchodce viz divoke kmeny nebo traviant atd.

travian a dalsi hry jsou zamerene na vydelek, viz. treva SeaFight :-X kazdopadne je to nyni pro novacka docela neprehledne asi, nvm :) kazdy ma svuj nazor

sawyer007

• Průzkumník
« Odpověď #10 kdy: 07.06.2010, 00:58:44 »

kazdopadne je to nyni pro novacka docela neprehledne asi, nvm :) kazdy ma svuj nazor

Jasné, kazdy jsme si rekli sve. :-) Stejnak koneckonců, to rozhodování není na nás a máme minimalní šance to nějak ovlivnit ... :-)
a myslím, ze je spousta jinych dulezitejsich veci v "to do listě" :-)
Zaznamenáno

Lord.droL

• Průzkumník
« Odpověď #11 kdy: 07.06.2010, 09:31:05 »

Osobne si myslim ze tvorit niaku osekanu verziu pre novackov, by tych novackov iba poskodilo... kto tie cisla chce riesit tak to skusi a kto nie tak si ich nevsima, ja ked som zacinal tak som si ich tiez nevsimal... hlavne je si precitat komplet help aj niekolkokrat...
      Sam si pamatam kedysi jak som si v dvojdnovej prestavke medzi vekmi vzdy citaval help a snazil sa odvodit si nejaku strategiu na vek... 
     WG ma jeden z najlepsie spracovanych manualov ake som kedy videl takze kto si ho neprecita fakt prichadza o vela informacii ktore ti skuseny hrac trebars ani nepovie lebo ich bere ako samozrejmost....
Zaznamenáno

Corvin mc Grey

• Farmář
  • *
« Odpověď #12 kdy: 07.06.2010, 21:19:12 »

Osobne si myslim ze tvorit niaku osekanu verziu pre novackov, by tych novackov iba poskodilo... kto tie cisla chce riesit tak to skusi a kto nie tak si ich nevsima, ja ked som zacinal tak som si ich tiez nevsimal... hlavne je si precitat komplet help aj niekolkokrat...
      Sam si pamatam kedysi jak som si v dvojdnovej prestavke medzi vekmi vzdy citaval help a snazil sa odvodit si nejaku strategiu na vek... 
     WG ma jeden z najlepsie spracovanych manualov ake som kedy videl takze kto si ho neprecita fakt prichadza o vela informacii ktore ti skuseny hrac trebars ani nepovie lebo ich bere ako samozrejmost....

Nevim jak u jinych her ale myslim že HELP je taky na WG dost nepřehlednej a něco přesneho tam najít je občas horor a trochu ho doladit by taky neškodilo a vím o čem mluvím protože ja osobně HELP četl opravdu hodněkrat.  ;)
Zaznamenáno

Sneer

• Nie som moderator!
  • Moderátor WG
  • Velitel mechu
  • Číslo hráče:

(#81183)

• PPM Fan Liga
« Odpověď #13 kdy: 07.06.2010, 21:22:20 »

Nevim jak u jinych her ale myslim že HELP je taky na WG dost nepřehlednej a něco přesneho tam najít je občas horor a trochu ho doladit by taky neškodilo a vím o čem mluvím protože ja osobně HELP četl opravdu hodněkrat.  ;)

je to absenciou vyhladavania, s prechodom na wg wiki uz vyhladavanie konkretneho pojmu nebude problem
Zaznamenáno

Lord.droL

• Průzkumník
« Odpověď #14 kdy: 07.06.2010, 21:29:09 »

neprehladny trochu je to je pravda, je tam tazke nieco hladat ked si ho uz parkrat neprecital a nevies kde priblizne to asi je...
Zaznamenáno

Stránka vytvořena za 0.053 sekund, 19 dotazů.