Webgame forum

Webgame forum

• 20.05.2012, 09:43:05
  • Vítejte, Host
Prosíme přihlašte se nebo zaregistrujte.

Přihlaš se uživatelským jménem, heslem a délkou sezení
Pokročilé vyhledávání  

Novinky:

Od pondělí 17.10. do pátku 25.11.2011 běží na PWG 69. věk.

Autor Téma: Částečné dopřipravování  (Přečteno 818 krát)

0 uživatelů a 1 Host prohlíží toto téma.

sawyer007

• Moderator
  • Průzkumník
Částečné dopřipravování
« kdy: 27.06.2010, 15:44:52 »

Jak jistě každý ví, připravenost je důležitou součástí bonusu. Po každém útoku klesne a je třeba ji nějak pozvednout. Zvedá se odehráváním, za každé kolo přibyde nějaké procento, při větší nedopřipravenosti roste více, při menší méně. Pak je tu možnost dotovat připravenost, která za kolo zvedne připravenost ještě o 2% rychleji. Dotace je skryta i pod tlačítky [Dopřipravit armádu], [Dopřipravit 1 kolo] a [Dopřipravit pod 100%].

Nabízí se zde ovšem dvě otázky (a možná ještě více :) ):
První, nedá se dopřipravování využít nějak efektivněji než "jen" dotací?
Druhá, musíme se vždy dopřipravovat úplně? Kdy ne? :)

Toť mé otázky, nějak se k tomu zkuste vyjádřit a já či jiní učitelé/profesoři vám k tomu pak přidáme svůj názor a pohled na věc. ;)
Zaznamenáno
Plave kapr v medu a říká: "Hustýýýý!"

deutschiggit

• Farmář
  • *
Re: Částečné dopřipravování
« Odpověď #1 kdy: 27.06.2010, 16:37:17 »

No tak dopřipravovat se muzem po dobyti zastavbou budov, a pak dopripravit namax.. nic vic me nenapada :D nebo jeste infiltorvat dalsi cil.
a kdy se nedopripravovat po utoku? rekl bych ze bysme meli pokazdem utoku. menci pripravenost%= vetsi ztraty ne?
Zaznamenáno

Orm

• Rekrut
  • **
« Odpověď #2 kdy: 27.06.2010, 16:51:33 »

No dopřipravit se dá také například akcemi rozvědky(kradení atd.) nebo taky kolonizací kde s toho ten člověk narozdíl od dotace má ještě něco navíc a nedopřipravit na plno asi jenom když je jistota že člověk projde např. nepřítel nemá vůbec tanky,army,....
Zaznamenáno

vasili zaitszev

• Rekrut
  • **
« Odpověď #3 kdy: 27.06.2010, 19:53:53 »

klasicky idem na to po dobyti uzemi dostavbou a potom idem drogy drogy ( ked potom kradnutie techov )
a dopripravit sa nemusi napr pri zautoceni na tyl je to zbytocna vec aspon 3 x tyl a potom dopripravit  :rolleyes:
Zaznamenáno

weboom

• Velitel bunkru
« Odpověď #4 kdy: 27.06.2010, 20:58:42 »

Moja odohravka vyzera takto...

1. spravim inf vidim kolko tam ma jednotiek
2.poslem tam len tolko jednotiek kolko viem ze staci na prunik = usetrena pripravenost
3. zopakujem bod dva so stalim znizovanim jednotiek do utoku dokial mi to da parne cislo delitelne 3 a dam dopripravit
4.dam dobyvak to my zoberie 27% pripravenosti dam postavit budovy za 4 kola dalej sa to neoplati podla mna a ostatne dam dopripravit

ale je to zaujimave kompenzovat to rozviedkou lebo aj za rozviedku su expy,ale na to treba mat dobru rozviedku a niaku siet...

mno som zvedavy kto sa dopripravuje lepsie...

inak sawyer007 ako sa dopripravujes ty? to by som bol zvedavy...
Zaznamenáno

sawyer007

• Moderator
  • Průzkumník
« Odpověď #5 kdy: 27.06.2010, 21:36:17 »

jinak se jeste zeptam webooma, proc se dopripravuje prave kdyz je cislo delitelne sesti (pokud dobre rozumim slovenky :redface: ) a proc stavi jen 4 kola a pak si mysli, ze se to uz nevyplati ...
« Poslední změna: 29.12.2010, 00:06:36 od Reens »
Zaznamenáno

weboom

• Velitel bunkru
« Odpověď #6 kdy: 27.06.2010, 22:10:35 »

Citace
jinak se jeste zeptam webooma, proc se dopripravuje prave kdyz je cislo delitelne sesti (pokud dobre rozumim slovenky  ) a proc stavi jen 4 kola a pak si mysli, ze se to uz nevyplati ...

ked je delitelne 3 pretoze normalne ked dopripravujes armu tak ti dopripravuje po 3% ked ja mam za takticky utok 4% dole tak nedam dopripravit uplne ale dam dopripravit 1 kolo to mi dopripravi 3% zostanem v minuse 1%  potom zopakujem utok zase mi to uberie 4% cize do hromady som odpripraveny na 5% dam zase dotovat 1 kolo a som v minuse 2% zopakujem takticky a som odpripraveny na 6% dam dopripravit armu zhltne mi to 2 kola ale stale som v pluse 2 kola ktore som usetril...

suma sumarumu

utocil som 3 krat keby som dopripravoval normalne potreboval by som na dopripravenie 6 kol takto som ich potreboval iba 4 to je o 33% menej!!! cize za vek usetrim min. 200 az 300 kol

Zaznamenáno

weboom

• Velitel bunkru
« Odpověď #7 kdy: 29.06.2010, 01:09:41 »

oki takze staviam 4 kola preto lebo za to ze staviam sa mi dopripravuje arma len 2% to je dohromady 8% zostanem este stale v -19% dam dopripravit pod 100%  za 1 kolo mi to dopripravuje uz za 3% cize cize dam dopripravit a zostane mi -1% co znamena ze mozem zacat utocit od znova alebo postavit jednu stavebnu firmu...

suma sumarum

mam zastavane niake to uzemie + som usetril kola
keby som to mal dopripravit zastavbou musel by som minut hafo kol takto je to myslim o niekolko kol menej

z kvapiek je more sa hovori ;)
Zaznamenáno

sawyer007

• Moderator
  • Průzkumník
« Odpověď #8 kdy: 30.06.2010, 10:50:10 »

Mno tak už to moc nevypadá, že by ještě někdo něco chtěl dodat, tak tedy zde je můj komentář. Budu komentovat jen co jste psali, širší pohled na věc najdete pročtením ostatních komentářů, na konci je sumárum, které ale neobsahuje tolika informací jako celý text dohormady. :)

No tak dopřipravovat se muzem po dobyti zastavbou budov, a pak dopripravit namax.. nic vic me nenapada :D nebo jeste infiltorvat dalsi cil.
a kdy se nedopripravovat po utoku? rekl bych ze bysme meli pokazdem utoku. menci pripravenost%= vetsi ztraty ne?

Zastavět budovy a udělat nové infy (případně nějak jinak využít rozvědku), to je asi nejčastější způsob dopřípravy po dobýváku. S dopřipravením na max počkej (pokud si teda nedáváš pauzu nebo nekončíš odehrávku) až do dalšího útočení, nikdy nevíš, co tě napadne, třeba budeš chtít týlovat a nebudeš k tomu potřebovat plnou připravenost...

Pokaždém útoku se nemusíš dopřipravovat, po některých stačí jen částečně, k tomu najdeš více v sumáru. Menší připravenost sice znamená větší ztráty, ale taky ušetřená kola, za které můžeš expit. Při expení je asi nejlepší ukazatel efektivity počet získaných expů za kolo, pokud máš dobrou produkci, tak větší ztráty se dají oželet, hlavně že se vyexpí geny, kteří tě pak podrží a kteří ti pak zajistí menší ztráty později, kdy to bude důležitější. ;)

No dopřipravit se dá také například akcemi rozvědky(kradení atd.) nebo taky kolonizací kde s toho ten člověk narozdíl od dotace má ještě něco navíc a nedopřipravit na plno asi jenom když je jistota že člověk projde např. nepřítel nemá vůbec tanky,army,....

Dopřipravovat se akcemi rozvědky rozhodně není špatné, ale nezapomeňte si nechávat vždy nějakou rezervu, když by byl potřeba inf (koneckonců, vykrádat můžete i na konci odehrávky ;) ) Další věc, rozmyslete si, zda jsou ty akce pro vás výhodné. První ukazatel, zda neztratíte více v agentech než pak získáte za úspěchy, druhý ukazatel, je ten zisk natolik dobrý, že to stojí za ty kola? (není lepší poexpit?) Já osobně, pokud nemám Rko, tak rozvědku používám jen na infy, pokud mám Rko, zkouším fetovat jiná Rka (kradení neprovozuju, než najdete dobrý cíl, tak nemáte kola a všichni agenti zhynou v jiných zemích, je tu možnost ještě sedět na bazaru či na jiných fórech k tomu určených a jakmile se tam něco objeví, tak to vykrást, ale na to jsem zatím nedostal chuť. Nemám potřebu tu prosedět celý den jen kvůli "pár" techům), jinak mi to přijde jako ztráta kol. ale třeba někdo z vás umí hledat cíle lépe než já. ;)

Mno dopřipravovat se kolonizací ... to bych nedoporučoval, nic z toho není. Možná jedině první či druhou odehrávku po protekci, pak je určitě efektivnější dobývat (pokud procházíte), získáte více hlíny, část bude již zastavěná a získáte expy. Ztráty jednotek se oželí. :)

S nedopřipravováním se naplno máš pravdu, více v sumáru.

klasicky idem na to po dobyti uzemi dostavbou a potom idem drogy drogy ( ked potom kradnutie techov )
a dopripravit sa nemusi napr pri zautoceni na tyl je to zbytocna vec aspon 3 x tyl a potom dopripravit  :rolleyes:

Dostavba super. Komentář k rozvědce ... mrkni o příspěvek výše, je tam o tom odstaveček. :)
Ano, při týlování se dopřipravovat nemusíte, dokud budete chtít týlovat, tak je zbytečné se dopřipravovat. Jedině když by jste neprocházeli, tak buď sehnat tanky nebo 1 či 2 kola dopřipravit. ;) Viz v sumáru.

Moja odohravka vyzera takto...

1. spravim inf vidim kolko tam ma jednotiek
2.poslem tam len tolko jednotiek kolko viem ze staci na prunik = usetrena pripravenost
3. zopakujem bod dva so stalim znizovanim jednotiek do utoku dokial mi to da parne cislo delitelne 3 a dam dopripravit
4.dam dobyvak to my zoberie 27% pripravenosti dam postavit budovy za 4 kola dalej sa to neoplati podla mna a ostatne dam dopripravit

ale je to zaujimave kompenzovat to rozviedkou lebo aj za rozviedku su expy,ale na to treba mat dobru rozviedku a niaku siet...

mno som zvedavy kto sa dopripravuje lepsie...

inak sawyer007 ako sa dopripravujes ty? to by som bol zvedavy...

bod 1. super

bod 2. - záleží jaký typ útoku máš na mysli, na týl či taktický nálet zcela určitě platí, co píšeš, na partyzán (pokud tím expíš) či na mech už doporučuju poslat full (resp pokud máte velkou převahu, např dvojnásobek co soupeř, a k tomu dobrý bonus, tak pošlete míň), protože pak na dopřípravu nebudeš potřebovat o moc více kol, za to expy (většinou) vzrostou výrazně = vylepšíš poměr expy/kolo. :)

bod 3. - to samé co bod 2., s tím, že na týl či nálet se nemusíš dopřipravovat vůbec, když procházíš. To co tam ty píšeš s dělitelností je v podstatě "Dopřipravit pod 100%" :) Při partění/mechování to většinou stačí, pokud procházíš málo (ničíš málo agentů/techniky = tank a stih), tak se dopřipravuj úplně, protože když projdeš pořádně a ne jen o fous, dostaneš více expů. Zde se zase dostáváme k poměru expy/kolo. Dopřípravou či dotací (pokud potřebuješ nahnat jednotky, aby jsi prošel pořádně) ztratíš kola, ale získáš pak za útok více expů. Je tedy výhodnější mechovat a procházet málo nebo dotnout pár kol a mechovat pořádně? To už záleží na té dané situaci. :-) Pak je ještě možnost mechy koupit. Jinak toto dilema může být rozřešeno jednoduše, potřebuješ ho sundat hodně, aby jsi mohl cíl dobýt? Pokud ano, dotni trošku a zničíš mu toho ve výsledku mnohem více. ;)

bod 4. - Tak já bych řekl, že takovéto opatření bych snad ani nedoporučoval. Pokud tu hlínu potřebujete zastavět tak ji zastavte hned, stejnak by jste to museli udělat. Další možnost je ji nezastavovat vůbec, v tom případě doporučuji opustit. Snižuje bonusy za techy a přiláká akorát svačináře ...
Ještě k tomu tvému poslednímu příspěvku, citaci sem vkládat nebudu, myslím si, že tam máš špatná čísla. Zkus si to opravit ;) (ale třeba se pletu já :redface: )
Jinak to co se tu snažíš naznačit, že když po útoku nejdříve budete kola používat ke stavbě a rozvědce a případné dopřipravení necháte až na konec, tak se tím ušetří kola, tak to je pravda. Vysvětlení není nijak obtížné, je to spíše věc logiky věci :), zkuste se na tím zamyslet a napsat ještě, proč tomu tak je. :)

Za rozvědku jsou expy, ale jen k hodnosti a dosti málo, rozvědkou se expit rozhodně nedá :)

Mno a teď to suma sumárum ....

Celý tento špek je o šetření kol. Ačkoliv se může zdát kolo sem, kolo tam, to za celý věk nehraje roli, tak zde se využije weboomova citace: Z kapek je moře. :) Šetřit kola, resp je efektivně využívat, nesmírně pomáhá, proto tuto věc nepodceňujte a snažte se na to zaměřit. Efektivně tahat a efektivně produkovat. :)

Dopřipravovat se dá tedy stavbou budov a rozvědkou. Při běžném tahání mě nic více nenapadá.

Odpověď na druhou otázku je ale mnohem obsáhlejší.
Týlování, náletování, (bombení,) partyzány na odpřípravu (pokud cíl nemá vojáky nebo jen minimum) - vše ve smyslu snížení bonusu, nikoliv expení (ano i týlováním se dá expit :) ):
Pokud procházíte, nedopřipravujte se. U náletu (bombingu) můžete projít částečně, v tom případě doporučuji dopřipravit jedno nebo dvě kola, pokud projdete úplně, snížíte více bonus (částečný projití se dá poznat podle ztrát základen/budov, při částečným se zničí pouze polovina ...). Pokud neprojdete, dopřipravte jen minimum. jedno či dvě kola a zkuste to znovu. Pokud vám připravenost klesne pod 30%, dopřipravte zase jen jedno kolo (s nižší připraveností nelze útočit). Teprve až dokončíte snižování bonus (tj i mezi přechodem z týlu na nálet není potřeba dopřipravovat), tak pouvažujte, jak se nejlépe a jak moc potřebujete dopřipravit.
Partění, mechování - na expy:
Pokud procházíte bez problémů, neni potřeba dopřipravovat úplně. Stačí dát dopřipravit pod 100%. Pak je tu možnost se dopřipravovat ještě méně, když budete "pracovat" na nižší připravenosti, tak dopřipravování bude efektivnější, avšak budou větší ztráty a nejspíše i menší expy (méně toho zničíte soupeřovi), takže je diskutabilní, zda se to vyplatí.
Dobývání a jemu podobné útoky:
Před dobývákem se dopřipravte tak, aby jste prošli, není třeba se dopřipravit úplně, ale pro jistotu to bý lepší, po dobývání zastavte uzemí, které chcete zastavět (dá se jet i stylem, že dobýváte budovy a hlínu opouštíte, avšak to je trošku obtížnější, je třeba silný útok a velkou kuráž, protože mě naštve, když mě někdo oškube o hlínu a pak ji opustí ... :D ). Zde vydám upozornění, že jsou hráči, co čekají, až někoho dobyjete a oni vás hned odbyjí zpět než se stihnete dopřipravit. Celkem mazaný způsob, který zaručeně naštve. :)

Momentálně mě více nenapadá, ale mám pocit, že jsem toho chtěl napsat více. Mno třeba si vzpomenu nebo mě někdo doplní. :)
Jinak výzva pro lifika a další lidi mající sem přístup, opřete se do mě a všechno mi to zkritizujte! Já budu velice rád, alespoň se něco přiučim. :)

Jen ještě připomínám, že někde v textu jsou rozházený drobný otázky, budu očekávat jejich odpovědi. :) (Už se mi v tom nechce hledat, nějaký šílenec to totiž napsal šíleně dlouhý :redface: ) Poprosím, aby jste do reakcí nejprve zkopírovali otázku, na kterou odpovídáte. díky
Jo a pokud budete používat citaci, tak necitujte celý tento příspěvěk ale jen třeba odstavec či větu. Jinak budu citace mazat. To by se akorát zatapetovalo fórum.

Pokud jsou ještě nějaké otázky, sem s nimi.

Jen připomínám, že přijímám návrhy na špeky. Nejlépe do pošty na wg. :) díky
Zaznamenáno

Stránka vytvořena za 0.056 sekund, 19 dotazů.