Tato strategie byla jedna z nejlepších na jídlo, dokud diktatury měly dvojnásobny efekt technologii zemedelství, to bylo po uspěších odstraněno a nyní už má jednoduchy efekt,a tak produce nedosahují takovych mezích, ktere se mi povedly a myslím ze tím držím i rekord historicky (
+157k jidla za kolo bez udalosti, dneska je to kolem 100tis za kolo). Takze k veci:
Začátek veku klasicky diktu. Kasarny hafo vojáku – stavet dokud není pokrok voj.stat, fašismus a tak 100k vojáku na ruce. První války utočit jen vojakama a expit geny – čekat na příchod ochrance,stratega,farmáře či stavitele; ostatní vyhazovat.
Jakmile přijde
farmář,tak expit jeho partyzánama,pokud v prubehu přijde str tak jeho dostat na 4lvl,jinak stále expit farmáře na 3lvl,dobyvat tak 3x na konci odehravky a stavet už jen farmy a voj. základny (17% rozlohy). Techy zemedelstvi na 180% minimalne, silu zbraní 35-36% aby byl bonus. Je to důležitý, na začátku se kašle na obranýho gena,tak se musí rvát bonus kde to jde. Jakmile je farmář aspon na 5lvl (nehrozí katastrofa), tak expit stavitele, taky na 5lvl. Dobývat se stavitelem,aby byla možnost příchodu dobyvatele (prý to chození genů eště nefakčí,ale mě to vychází skoro vždy). Dát si lehčí war proti farmám a udelat geny na 6lvl. Dále by se mělo když je člověk na prestiži cca 450k počkat na full kola a odehrát nejlépe
najednou a udělat mozek,androidy,družice !! Protože není obraný generál tak vás kde kdo sundá (mě nachytal zrovna týpek s osvo+str na 7lvl tak sem letel pekne:-)) Ale nebát se toho, eko geni jsou to hlavní.
Jakmile je
farmář na 6lvl,tak s ním už není potřeba utočit (navíc už mají soupeři dobrý obrany a blbě se s ním prochází). V útoku ted řezat stratega a modlit se aby přišel ochránce k němu (!!!pokud přijde strateg+stavitel = snad nejhorší co muže být, tak ho pozdeji zmenit na dobyvatele a jako třetího gena čekat ochrance či stratega-lepší expení). Pokud se naskytne fakt dobrá válka na expy (už mechování) tak dát farmáře do utoku a sundat cíl i za ztráty a dostat ho na 150k, dalsich 25k expu se už nekde doexpi a zbytek se oddotuje...7lvl = +14% produkce).
Začít rapidne nabírat hlinu (ideal se po odehravce být tesne pod rekordama – je to taková hranice kde když vás oškubou tak zbyde hodne km i po sesvačení). Obeznámit spojky s tim dobejváním at na vas nejsou nasrany a případne je menit na utoky... Dál expit furt stratega ochr a jet s nim na osmej level (stavitel se expi dobejvakama sam). Techy zemedelství si držet na 200% (já míval 204% ale fakt sem to možná přehanel,ale neslo to ovoce,tak se nebat do toho to dávat). Sílu zbraní mít furt na 35% i na velký rozloze,ten bonus je u dikty duležitej. Už nesmíte přijít o hlinu.
Tahat tak s 25k vesmírem aspon.
Ufo nebrat pokud nepříde hned na zacatku... Jakmile se dostanete přes 30% prozkoumano (ja byl na 1.3M presu už) tak udelat mesičku a jet techy vesmiru a čekat na PC. Pokud jste moc v zaporu s prachama – techy obchodu a zalidneni cca 40k by mělo stačit na přijem +50k za kolo při velky rozloze.
Být stále antiosn. Já si stanovil
35k hliny a 150k jídla za kolo delat. Takze sem tahal furt stejne na rozloze 26k. Potom sem cekal na full kola,občas klidne dotil jídlo a vyhlížel nejakej super cíl na hlinu. Když jsem našel,tak dobýt klidne trochu seshora a nabrat aspon na 30k km.
Idealne by měla být kartička „Z“ a 10. hodnost.

(ja byl asi 5 dní v topce jedinej s 10 a dal sem jí jako třetí) počkat na full kola – valku nikdo nedá,hodnost a „Z“ je odstrašující...Kdyz jsou full kola, tak udelat pokroky – pacak atd. Hranice nedelat!!! během odehravky stavet farmy, mělo by byt hodne nezastaveno z tech dobejvaku předtim(ja si nechal asi 4k z 9k dobytyho naraz) a už se jede za pacak a stavi se a hura nahoru. Prodej jídla, nic nemít na ruce, na trhu tak max 3M jídla...radsi pořadne jít nahoru a mít rozvedku. A takle se jede už dokonce:) pak už je to na umění každého, ja v pondělí odpoledne (poslední týden) odehral naraz co nejvic kol abych měl 0+0, prodal vše co šlo techy(350-300 šlo) jídlo všecko,nakoupil sem co šlo a vzal GOLD pujčku (pro neGoldy tohle neplati, ti si drží fur tdost kol a budou odehravat prubezne, uhraje se cca stejne, ale je to riskantnejsi – ja nemel vubec čas)
Takže pokud by někdo měl zájem si tuhle nestandartní taktiku zkusit (nyní je jasne lepsi utopie na jidlo,ale mě baví vždy nějake extremnejsi taktiky nez zapřáhlé farmy, kterou jede kazdy), necht využije nějakých mých poznatků z věku pokud mu budou moci být nápomocné. Samozřejmě, není to přesný návod na hraní, každý má své vychytávky a strategie,ale muže to působit jako lehká kostra, jelikoz stále mám nějake zájemce o tento styl. Cílem snad, že závěrecna prestiž byla 12mega, 10. hodnost, 9.misto bez odehrání posledního tydne tj, nejakych 3500 odehranych kol.
Tot asi vše GL :-) a kdyby nekdo měl bližší dotazy klidne se mi ptejte do pošty.