O sólo fundovi se nemohu moc vyjadřovat, já jsem to jezdil vždy minimálně ve dvou, proto řeknu své postřehy z aliance, kde občas může někdo pomoci. V závěru je cílem nejvyšší umístění a farmit.
Začátek věku klasický funda jak píší kolegové nahoře. Já osobně jel kasárny, střediska (18%), zakladny (17%) do doby, nez jsem měl připravené generály (ochr/str, populista/špion/stavitel/ekonom). Poté jsem dobýval a stavěl jen elektrárny a postupně při partyzánech ubouraval kasarny a stavěl místo dopřípravy elektrárny plus nabírat techy energetiky - u sebe kolem 120k, samozřejmě kryto, nic jsem na trh neschovával. Chce to mítt dobré informace, kdy se fůze dávají, protože cena letí ze 400 na 600 a pak se dávají těžko.
Přesné parametry své země v době fuzí si nepamatuji, ale odehrál jsem 1 den pred tim datem kdy se davají na nula kol, klesl s prestiží, nakoupil techy za 350-420, a hodil na trh. Chybělo asi 100tisic. K mému uspěchu a dání fůzí mi pomohlo UFO s měsíční základnou, takže má práce je trochu zkreslená, ale odpovídá stavu technokracii, která farmí. Během věku to chce pěstovat rozvědku, aby vás nikdo nevykrad, v době blízko fůzí si dávat valky kde nehrozí přílišné nebezpečí, a jet to na jistotu. Během věku příliš neplytvat akcemi na prodej drog (hrozí ztráty agentů) a spíše jí dávat výš a výš, aby byla připravena na kradení komunistům dva až tři dny před dávání fůzek. Cílů bývá opravdu dost.
Takže díky UFO jsem se mohl jednoduše zaměřit na kradení techů, z elektřiny,na níž jsem měl už veškere produkční budovy se roste za odehrávku krásně, takže nebyl problém vyletet a kupovat levne techy (dával jsem je ráno,a cena byla jeste 380-440, večer začla jit na 500,další den 650). Takze výsledek byl celkem hladký, jen mi chyběla ta prestiž,ve ktere pomohla hospodarska pomoc. Fuzní elektrárny jsem dal jako třetí myslím.
Když jsem to zkoušel později, nebylo ufo, a je to o dost obtížné, jelikož padne nejakych 115k techu na měsíční základnu, což je "zbytečných" 45 milionů. Navíc jsem měl nepříjemné valky a bylo zapotřebí hodně hospodárek. Pokud není ufo, chce to například obvolat kamarady, kteří se pokusí najít cíle na kradení techů => vy jen kradete na jistotu (opět rozvedkou neplytvat a neriskovat ztráty na drogach).
Těsně před farmou (pacák atd.) to chce nabrat hlínu jako u jinych zřízení - 4+ dobejváků na odehrávku. Samozřejmostí je mít dobyvatele /nacka - ja osobne ho delam vzdy jako 4. generála. Stavitel na 6lvl (lze na 5,ale ja preferuji 6). Není od věci si postavit kolem 200 stavebních firem, kvuli rychlé zástavbě před farmou, navíc jsem po nabírání hlíny (nechal jsem si asi 80kol) čekal s nezastavenou hlinou na plná kola, měl silnou rozvědku, prodal kus armady a koupil techy stavby - pomuže to při zástavbe těch mnoha kilometrů, navíc pak se dají dobře hranice pokud o ně máte zájem. já je stavěl. Poté jsem již jen dotoval expy armády a vyhnal bonus na 570 a dofarmil to. V závěru věku se musíte už jen soustředit na diplomacii ve válkách či před nimy, není od věci poslat případným sundavačům full hospu (pořád lépe ztratit 200k presu nez 3 miliony

.
Nakonec jsem nedal buhví jakou prestiž, ale cíl jsem si splnil, na výhru mezi fundama to bohatě stačilo a navíc asi 19. místo.
http://gumi.okamzite.eu/60vek.JPGAle jak říkám, solo funda to ma velmi tezke, mne sice kolegove z ali ani moc nepomáhali, protože fuze jsou spiše o štěstí a taktice s trhem a rozvědkou, a expit geny musíte nejak sami, protože mechovat s fundou v počátku nema prilis cenu, btw jel jsem to na taktiku - mechy na obranu, drzet si tanky, vojaky a bunkry a vysokej bonus. Bonus na elektrinu jsem drzel par procent pod maximem. Utočit vetsinou vojakam, v případe dobreho cíle samozřejmě mechovat a kupovat mechy...vše záleží na situacích a je dobre si pečlivě vybírat války, kde poexpíte nejlepe...na tom stojí uspech velmi si myslím, ochrstr neni nutné dát na 8.lvl brzy, já je dávám na 320k utokama, zbytek doladim co potřebuji a farmím... 80k expu se dodotuje jako nic.