Webgame forum

Webgame forum

• 20.05.2012, 10:08:57
  • Vítejte, Host
Prosíme přihlašte se nebo zaregistrujte.

Přihlaš se uživatelským jménem, heslem a délkou sezení
Pokročilé vyhledávání  

Novinky:

Nejčerstvější informace, soutěže přímo na oficiálních stránkach Webgame.cz na Facebook-u, staň se jejím fanouškem!

Autor Téma: Funda na fuze  (Přečteno 2887 krát)

0 uživatelů a 1 Host prohlíží toto téma.

Nevídaně On

• Farmář
  • *
Funda na fuze
« kdy: 03.01.2011, 22:56:38 »

Ahoj, chtel bych tenhle věk zkusit Fundu na elektriku, ale poradne si nevim jak na to a vubec si nevim rady jak ze zacatku.. nemohli by jste mi prosim napsat pár rad? budu moc vdecnej
Zaznamenáno

broookes

• Velitel mechu
Re: Funda na fuze
« Odpověď #1 kdy: 03.01.2011, 23:04:53 »

Jak moc ze zacatku si nevis rady? Rozjezd je uplne normalni jako s kteroukoliv fundou.. proste to prasis na kasarna co to jde a jedes vojaci+bunky (a +pozdeji mechy do obrany). Elektrarny nebouras ale nestavis. Kdyz mas kolem 5k kasaren muzes zacit stavet elektrarny. Zacnes nakupovat techy energetiky ovsem s ohledem na svatou valku si drzis u sebe jen rozumne mnozstvi. Postupne si na trhu schovavas techy a setris tak na fuze. Jakmile je das tak to prekopes komplet na elektriku a jedes. Hodne dulezity je nezapominat na rozvedku protoze prodejem vojaku si vydelas sotva almuznu kdezto kradenim si muzes nakrast treba pulku fuzi. Pokud mas zajem na konci dofarmovat za utopku na energii tak rozhodne nedelej voj. stat... pokud chces valcit do konce jen to tahat pres elektriku tak muzes ale osobne mi jeho efekt neprijde zase tak skvelej. To asi tak zbezne priblizne jak na to... neco vic chces?
Zaznamenáno

Nevídaně On

• Farmář
  • *
« Odpověď #2 kdy: 03.01.2011, 23:46:22 »

supr! dik moc to je presne to co jsem chtel slyset, nevedel jsem jestli nemam stavet elektrarny hned na zacatku a nebo treba nedrzet si laboratore kvuli fuzim to co pises vypada dost rozume :)

jedine co si jeste nejsem jistej jake generaly bych mel vyexpit, nejak se v nich nemuzu vyznat kteri jsou duleziti, ja myslim ze
stavitel+populista a spion+ekonom a strateg+vlastenec   jako 4. (nacek+dobyvatel)
je to pouzitelny vyber? btw vyplati se eko geny expit dal nez na 4. lvl?
Zaznamenáno

Lifik

• Moderator
  • Velitel bunkru
« Odpověď #3 kdy: 03.01.2011, 23:55:07 »

zalezi i na tom,kde budes farmit a na okolnostech+lvl ecek i na tom,jak to zvaldnes..

ale osobne bych videl O/S na 8cku
ekonom/spion na 6ku
stavitel/popul(dobyvatel)na 5tku aspon
Zaznamenáno

broookes

• Velitel mechu
« Odpověď #4 kdy: 04.01.2011, 00:15:16 »

potrebujes S/O... kombinace vojaci+bunkry dela takovou obranu ze to nejde normalnim utokem dost dobre projit ale mechu nebudes mit nikdy tolik jako si dokaze vyrobit zrizeni ktere na ne jede takze by te dokazali dost brutalne mechovat.. takze rozhodne strateg ochrance
zaroven nemuzes imho jet dva E geny (ten druhej E gen musi byt az 4. general) protoze stejne jako je taktika vojaci+bunkry silna v obrane tak stejne slaba je v utoku... rozvedku potrebujes na kradeni takze predstavy ze kazdymu zrusis armadu rozvedkou jsou zbytecne a po odpriprave partyzanem tvoje sance koncej... takze rozhodne nejaky general na utok - bud nacek nebo osva ... bez nich je to brutalne tezky pokud nemas nekoho do tandemu kdo bude pro zmenu mechovat.
Zaznamenáno

Katai

• Farmář
  • *
« Odpověď #5 kdy: 11.01.2011, 00:48:28 »

....

ja sem pridam este jeden napad a to funda cisto ako farma na e potom prestup na fuzky a dofarmenie bud za utopku alebo zostat fundou....viem s vlastnej skusenosti ze s fundou sa nefarmi az tak zle :)
Zaznamenáno

Hadrabator

• Velitel mechu
  • Číslo hráče:

(#162743)

• http://gumi.tym.cz/
« Odpověď #6 kdy: 03.04.2011, 23:36:32 »

O sólo fundovi se nemohu moc vyjadřovat, já jsem to jezdil vždy minimálně ve dvou, proto řeknu své postřehy z aliance, kde občas může někdo pomoci. V závěru je cílem nejvyšší umístění a farmit.

Začátek věku klasický funda jak píší kolegové nahoře. Já osobně jel kasárny, střediska (18%), zakladny (17%) do doby, nez jsem měl připravené generály (ochr/str, populista/špion/stavitel/ekonom). Poté jsem dobýval a stavěl jen elektrárny a postupně při partyzánech ubouraval kasarny a stavěl místo dopřípravy elektrárny plus nabírat techy energetiky - u sebe kolem 120k, samozřejmě kryto, nic jsem na trh neschovával. Chce to mítt dobré informace, kdy se fůze dávají, protože cena letí ze 400 na 600 a pak se dávají těžko.

Přesné parametry své země v době fuzí si nepamatuji, ale odehrál jsem 1 den pred tim datem kdy se davají na nula kol, klesl s prestiží, nakoupil techy za 350-420, a hodil na trh. Chybělo asi 100tisic. K mému uspěchu a dání fůzí mi pomohlo UFO s měsíční základnou, takže má práce je trochu zkreslená, ale odpovídá stavu technokracii, která farmí. Během věku to chce pěstovat rozvědku, aby vás nikdo nevykrad, v době blízko fůzí si dávat valky kde nehrozí přílišné nebezpečí, a jet to na jistotu. Během věku příliš neplytvat akcemi na prodej drog (hrozí ztráty agentů) a spíše jí dávat výš a výš, aby byla připravena na kradení komunistům dva až tři dny před dávání fůzek. Cílů bývá opravdu dost.

Takže díky UFO jsem se mohl jednoduše zaměřit na kradení techů, z elektřiny,na níž jsem měl už veškere produkční budovy se roste za odehrávku krásně, takže nebyl problém vyletet a kupovat levne techy (dával jsem je ráno,a cena byla jeste 380-440, večer začla jit na 500,další den 650). Takze výsledek byl celkem hladký, jen mi chyběla ta prestiž,ve ktere pomohla hospodarska pomoc. Fuzní elektrárny jsem dal jako třetí myslím.

Když jsem to zkoušel později, nebylo ufo, a je to o dost obtížné, jelikož padne nejakych 115k techu na měsíční základnu, což je "zbytečných" 45 milionů. Navíc jsem měl nepříjemné valky a bylo zapotřebí hodně hospodárek. Pokud není ufo, chce to například obvolat kamarady, kteří se pokusí najít cíle na kradení techů => vy jen kradete na jistotu (opět rozvedkou neplytvat a neriskovat ztráty na drogach).

Těsně před farmou (pacák atd.) to chce nabrat hlínu jako u jinych zřízení - 4+ dobejváků na odehrávku. Samozřejmostí je mít dobyvatele /nacka - ja osobne ho delam vzdy jako 4. generála. Stavitel na 6lvl (lze na 5,ale ja preferuji 6). Není od věci si postavit kolem 200 stavebních firem, kvuli rychlé zástavbě před farmou, navíc jsem po nabírání hlíny (nechal jsem si asi 80kol) čekal s nezastavenou hlinou na plná kola, měl silnou rozvědku, prodal kus armady a koupil techy stavby - pomuže to při zástavbe těch mnoha kilometrů, navíc pak se dají dobře hranice pokud o ně máte zájem. já je stavěl. Poté jsem již jen dotoval expy armády a vyhnal bonus na 570 a dofarmil to. V závěru věku se musíte už jen soustředit na diplomacii ve válkách či před nimy, není od věci poslat případným sundavačům full hospu (pořád lépe ztratit 200k presu nez 3 miliony :)).

Nakonec jsem nedal buhví jakou prestiž, ale cíl jsem si splnil, na výhru mezi fundama to bohatě stačilo a navíc asi 19. místo. http://gumi.okamzite.eu/60vek.JPG

Ale jak říkám, solo funda to ma velmi tezke, mne sice kolegove z ali ani moc nepomáhali, protože fuze jsou spiše o štěstí a taktice s trhem a rozvědkou, a expit geny musíte nejak sami, protože mechovat s fundou v počátku nema prilis cenu, btw jel jsem to na taktiku - mechy na obranu, drzet si tanky, vojaky a bunkry a vysokej bonus. Bonus na elektrinu jsem drzel par procent pod maximem. Utočit vetsinou vojakam, v případe dobreho cíle samozřejmě mechovat a kupovat mechy...vše záleží na situacích a je dobre si pečlivě vybírat války, kde poexpíte nejlepe...na tom stojí uspech velmi si myslím, ochrstr neni nutné dát na 8.lvl brzy, já je dávám na 320k utokama, zbytek doladim co potřebuji a farmím... 80k expu se dodotuje jako nic.
« Poslední změna: 03.04.2011, 23:40:55 od Hadrabator »
Zaznamenáno
Není většího borce než je John Rambo. Dobře je, Hadrabator.

http://gumi.tym.cz/

Naumo

• Průzkumník
« Odpověď #7 kdy: 04.04.2011, 10:05:48 »

Ja osobne ti vrelo odpprucam ist tak 1000 kasarni a potom uz len elektrarne, pokial nenasvacis dost mimo ali na zaciatku veku tak mozes mat slabsi rozbeh ale pri tych cenach ene a vojakov sa to za kratku chvilu vyrovna a mas z ene kopu prachov.

Pre trollov tak to chodi look a opakovane daval 17 mega :)
Zaznamenáno

broookes

• Velitel mechu
« Odpověď #8 kdy: 04.04.2011, 22:33:09 »

argumentum ad verecundiam ti asi nic nerika vid ty trolle jeden :) Vyhodnost kazdeho stylu zavisi na cenach na trhu. Napriklad rozdil mezi tim co jsem poslal ja (a co je dle meho vyrazne jednodussi na odehravku) a tim co jede look je dany predevsim cenou energie. Pri cene 13$/MWh se to jeho nevyplati nikdy. Pri cene 14 ta strategie dava o malo vic pokud je cena vojaku uz pod 90$/kus a teprve pri cene od 15$/MWh zacina ziskavat navrch porad.. nicmene jde stale jen o rozdily par tisicovek dolaru za tah (napriklad teprve ceny 16 a 80 udelaji maximalni rozdil kolem 45k)... ovsem stale tam zustava ta obrovska nevyhoda vyrazne slozitejsi a delsi odehravky.. a vyhoda v tom ze nemusi prestavovat... takze at si kazdy vybere a ty si svoje rozumovani ad verecundiam nech pro sebe :)
Zaznamenáno

Hadrabator

• Velitel mechu
  • Číslo hráče:

(#162743)

• http://gumi.tym.cz/
« Odpověď #9 kdy: 05.04.2011, 10:28:09 »

Pre trollov tak to chodi look a opakovane daval 17 mega :)

Zajímavý, nepamatuju si že bych viděl looka opakovaně s 17M a fundou  :D by mi zajímalo v jakych věkách opakovaně dával tyhle uspěchy... pokud šel na utopku tak je to trochu mimo mísu hodnocení a o ničem to nevypoví, navíc Look je kapitola sama o sobě a um není to hlavní co ho dohání k tý prestiži.... Trolly si mužeš odpustit,kazdej to jezdí nějak a každou strategii výrazně ovlivnuje trh a kolegové z ali či jiní kamarádi. To co jsi napsal je malej zlomek strategie,kterej mu toho moc nepoví, spíše pokazí, protože jsi tam neuvedl žádné další podmínky uspěchu.
Zaznamenáno
Není většího borce než je John Rambo. Dobře je, Hadrabator.

http://gumi.tym.cz/

Naumo

• Průzkumník
« Odpověď #10 kdy: 05.04.2011, 14:05:32 »

No nemyslel som teba ale ineho experta... :)
Kazdopadne raz vyhral, raz ho mazli z top1 a dva veky predtym mal top fundu lebo strongwall chcel vyhrat fundy a furt ho sledoval... Kazdopadne rozbeh na ene je tak dobry ze s tym das lahko mrak, slabsi hrac si moze kupit techy a kopu jednotiek, aj pri slabom zatechovani sa mu to oplati... A detaily strategii tu pisat nebudem :D
Kazdopadne ked chces ist na ene stavaj elektrarni co najviac a co najskor, min 40-50%
Zaznamenáno

Vytez

• Prognostik
  • Průzkumník
« Odpověď #11 kdy: 05.04.2011, 14:54:04 »

naumo:
kdyz sem nenapises detaily strategie, to jako bys pro novacky nenapsal nic. To je lepsi sem nepsat.. Vono pak nekdo pojede poprvy na fuze fundu pres elektrarny a pak bude cumet jak mu tam bouchaj jaderny katastrofy, ktery nejsou pri takhle vysoky zastavenosti elektrarnama vubec vyjimecny...
Jinak pokud dobre pamatuju tak look tu fundu dycky preklopil na utopku.. Naposled s fundou na fuze vyhral Gxx nebo Kapo, uz si to moc nepamatuju, je to uz trochu dyl a nechce se mi hledat..
Zaznamenáno

Naumo

• Průzkumník
« Odpověď #12 kdy: 05.04.2011, 15:04:59 »

On to preklopil vzdy ale na ucely tejto strategie je to jedno kedze ide o zaciatok veku, a tie jadrove katastrofy sa vyskytnu ale v tomto veku to mali v ali dvaja a kazdemu buchlo len raz, a ked sa to stalo look spominal ze prvykrat za X vekov.  ;)

Pointa je vsak v tom ze aj pri lamerskom hrani sa pri velkej zastavanosti elektrarnami nic nepokazi.
Zaznamenáno

Budzogan Alien

• Velitel tanku
« Odpověď #13 kdy: 05.04.2011, 15:12:04 »

naumo:
kdyz sem nenapises detaily strategie, to jako bys pro novacky nenapsal nic. To je lepsi sem nepsat.....

kks zasnem. Akoby každý novacik isiel vyhrat vek lol.  Prave naopak. U novacika netreba zbytocne zachadzat do detailov pokial si to vyslovene neziada.
Zaznamenáno

Vytez

• Prognostik
  • Průzkumník
« Odpověď #14 kdy: 05.04.2011, 15:39:44 »

Citace
                  kks zasnem. Akoby každý novacik isiel vyhrat vek lol.  Prave naopak. U novacika netreba zbytocne zachadzat do detailov pokial si to vyslovene neziada.

tak ja nemyslel primo novacka, ale nekoho kdo hraje par veku a chce zkusit famit... kdyz tomuhle hraci napises jenom udelej 50% elektraren a uz ne co s tou energii delat a dalsi veci nutny pro tu strategii, tak s tim neuhraje nikdy nic a je mu rozlozeni budov uplne k nicemu

naumo: mne to treba v jednom veku za komo bouchlo dvakrat. ale to sem mel tech elektraren jeste trochu vic, nez funda s 10% kasarnama a nakejma kolotocema
Zaznamenáno

Stránka vytvořena za 0.049 sekund, 18 dotazů.