Divnej emperor: prijde mi to moc slozite, nezda se mi to. nerikam ze bych byl proti nejakym dalsim doplnujicim podminkam ala ve stylu mobilizace, ale nechce se mi o tom premyslet do vsech dusledku a moznosti zneuziti a soucasne zachovani jednoduchosti a pruhlednosti.
Kdyz nekoho nenapadne neco genialniho, tak bych soucasny limit na max 1200K presu pro nahozeni nechal jak je, a jen bych to uvolnil kdyz by mela zem vybourano vic jak dejme tomu 30 procent rozlohy {ne rujny}, to uz by se predpokladalo, ze prosla nejakym problemem, a ze si zaslouzi pomoc.
taky nezapominej, ze rozvojovka tady neslouzi jen tem zrubanym zemim. Je uzitecna i pro hrace, kteri zalozi zem az v prubehu veku {treba novacci, hrac po dovolene apod}, nebo pokud nekdo z urcitych duvodu cast veku nahle nemuze hrat, tak tam taktez by mel mit moznost srovnat aspon hospodarsky krok s ostatnimi.
Princip je spravne. Je-li v zebicku zemi petinasobek prestize, kterou mam ja, pak jsem zaostaly a potrebuji pomoc. Jiste, da se srazit umele, ale ne vzdy to opravdu jde, vetsinou ti stejne musi nekdo pomoci i utoky.
Mozna by pomohla jina finta, daleko jednodussi a bez slozitejsich vypoctu. Proste preso pro rozvojovku neodvozovat od Top 1 zeme, nybrz od prumeru zemi v TOP10. Pak uz se da rici, ze to vysoke preso je standard a ne ulet ekonomickeho dravce, a po drtivou vetsinu veku by to verim delalo divy.
A bacha na to, ze rozvoj sice dava vyhody, ale dava zrovna tak i nevyhody! tak ho nemuzeme oreazat az prilis.