Webgame forum

Webgame forum

• 20.05.2012, 10:22:22
  • Vítejte, Host
Prosíme přihlašte se nebo zaregistrujte.

Přihlaš se uživatelským jménem, heslem a délkou sezení
Pokročilé vyhledávání  

Novinky:

Nejčerstvější informace, soutěže přímo na oficiálních stránkach Webgame.cz na Facebook-u, staň se jejím fanouškem!

Autor Téma: Dotace/nastavení "běhu země"  (Přečteno 1174 krát)

0 uživatelů a 1 Host prohlíží toto téma.

Sniperererer

• Farmář
  • *
  • Číslo hráče:

(#400953)

Dotace/nastavení "běhu země"
« kdy: 17.05.2011, 10:32:56 »

Ahoj všem,

tohle je můj první návrh, tak se předem omlouvám za případné omyly a nedotaženost zpracování... Veškerá čísla (bonusy, atd.) jen odhaduji a to velice letmo a předpokládám, že jejich stanovení by bylo předmětem diskuze. Zatím mi jde jen o nastínění principu...

Napadlo mě kromě samotných dotací na továrny, labky, spoko, atd., dát ještě možnost manuálně nastavit zemi do určitého směru, který by vláda dodržovala i v případě, že by se například útočilo, stavěly budovy, atd... Vzhledem k tomu, že dotace samotná je alternativou k jiným činnostem (buď stavím, nebo dotuju expy), tak by toto nastavení nemělo být nahrazením dotace, ale spíš výběrem toho, na co se vláda zaměřuje s tím, že by v jiných oblastech mohl vzniknout postih.

Příklad:

V menu u komunismu budu mít třeba následující možnosti:
1) Propaganda
2) Nucené práce
3) Závody ve zbrojení
4) "Normální stav"

Výběr z jednotlivých možností by můj komunismus ovlivnil například takto:
ad 1) Vláda by vynakládala větší prostředky na manipulaci s obyvatelstvem, čímž by dosahovala vyšší spokojenosti (např. +15%), ovšem za cenu snížení profitu země, díky nákládům na provoz propagačních médií (-10% peněz za kolo) a snížení efektivity rozvědky (-15%), díky nutnosti část agentů použít pro infiltraci do obyvatelstva a sledování případných anti-vládních skupin

ad 2) Vláda se rozhodla formou represe nutit obyvatelstvo k práci ve státních podnicích (stavebnictví, zbrojní průmysl) a vlivem toho by došlo ke zvýšení produkce budov (+20 budov za kolo, sleva na budovy 30% - otroci moc nestojí :-) ) a/nebo zvýšení produkce v továrnách (+10% produkce továren), výhoda by byla kompenzována radikálním snížením spokojenosti (-15%) a snížením produkce technologií (-15% - vědec pod tlakem lépe pracovat nebude), atd...

ad 3) Vláda vynakládá veškeré prostředky na závody ve zbrojení s okolními státy, díky tomu se zvyšuje produkce raket až na 200%, ovšem díky koncentraci ekonomiky země na výrobu raket trpí celá země, a to postihem -15% na produkci peněz, jídla, energie...

ad 4) "Běžný stav", jak jej známe z komunismu nyní...

Podobná menu by mělo každé zřízení svoje (a to klidně v různém počtu), možnosti se nabízejí samy...

Samotné navyšování bonusů/postihů by nemělo okamžitý účinek a vliv nastavení země by se měl zvyšovat postupně a na plný efekt by měl dospět až po určitém počtu kol (20-30?), tato doba by klidně mohla být ovlivněna velikostí, prestiží, atd. (velká země bude mít s přestavbou a zásadní změnou politiky větší potíže, než mikrozemě). Stejnou dobu by poté trval "přestup" na jiné nastavení, popřípadě do normálního stavu. Tím by se eliminovala jednoduchá taktika - teď nastavím nucené práce, postavím pár budov, pak přepnu na rakety, nahážu je, na konci přehodím a zvednu továrny...

Smyslem tohoto návrhu je diverzifikovat hraní za jednotlivá zřízení. Jistě, jsou už teď poměrně rozmanitá, nicméně tato úprava by dovolovala je posunout ještě o kousek dál, vytvořit jejich "extrémní varianty" (represivní diktatura s velkou, ale neochotně válčící armádou; robokracie s extrémním efektem techů, ale nízkou produkcí všeho...atd.), stejně by existovala možnost jen stávající zřízení lehce "doťuknout" tak, aby byla efektivnější, nebo naopak vyváženější...

Výsledkem by mohla být větší různorodost, vytvoření nových stylů hraní, atd... Nováčci by touto změnou být zmateni nemuseli, protože by stále existovala možnost nechat země v "normálním módu" a těchto úprav nevyužít... Naopak zkušení hráči by mohli s vhodným (dlouhodobým) rozmyslem dělat opravdu divy...

Pro začátek by to snad mělo být vše, budu rád za vaše věcné názory a připomínky, o kterých rád budu diskutovat...
Zaznamenáno

broookes

• Velitel mechu
Re:Dotace/nastavení "běhu země"
« Odpověď #1 kdy: 17.05.2011, 11:28:17 »

sry prectl jsem dva radky a musim rict ze je to blbost. takove zesloziteni je naprosto k nicemu. pokud jsem to z tech dvou radku pochopil tak to ceho jsi chtel dosahnout muzu dosahnout 100x snaz kdyz do wg pridam hafo novych pokroku ktere se budou navzajem vylucovat...
Zaznamenáno

Sniperererer

• Farmář
  • *
  • Číslo hráče:

(#400953)

« Odpověď #2 kdy: 17.05.2011, 11:35:09 »

sry prectl jsem dva radky a musim rict ze je to blbost. takove zesloziteni je naprosto k nicemu. pokud jsem to z tech dvou radku pochopil tak to ceho jsi chtel dosahnout muzu dosahnout 100x snaz kdyz do wg pridam hafo novych pokroku ktere se budou navzajem vylucovat...

O tom jsem právě přemýšlel a pokrok je jednorázová věc, za kterou musíš zaplatit. Tohle je spíš něco jako politické rozhodnutí, nasměrování země, ne její jednorázová (někdy nezrušitelná) úprava... Můžeš půl věku jet nějak, pak přepnout a tak dále... plus se už na začátku (po protu), můžeš rozhodnout, na co se země bude zaměřovat bez toho, abys syslil na nějaký konkrétní pokrok, kterých většinu děláš postupem času... Ale za jakékoliv názory jsem rád, snad jich tu bude hodně přibývat ;-)
Zaznamenáno

Orm

• Rekrut
  • **
« Odpověď #3 kdy: 17.05.2011, 14:14:45 »

Zajímavá věc, která kdyby se pořádně promyslela ("zaměření" chodů vlády) tak by se mohla stát ještě zajímavější. Je ovšem otázkou, jestli je vůbec možné to v přijatelné době implementovat do systému?
Zaznamenáno

broookes

• Velitel mechu
« Odpověď #4 kdy: 17.05.2011, 14:56:05 »

Možná by také nebylo špatné si přečíst více, než dva řádky... pak budu také za kritiku mnohem radši, když se nebude opírat o 5% textu... ;-)

nemusim cist celej sloh abych pochopil jeho pointu toho co jsi chtel udelat. a to co jsi chtel udelat tak jak to navrhujes udelat je nesmysl. pokrokove reseni je mnohem vhodnejsi pokud by se neco takoveho zavadelo. tvoje vytky vuci reseni skrze pokroky jsou dost hloupe rekl bych. ale bud jak bud... nikdo nebude zavadet neco takoveho protoze bychom pak dalsich 50 veku vyrovnavali jednotlive strategie....
Zaznamenáno

Sniperererer

• Farmář
  • *
  • Číslo hráče:

(#400953)

« Odpověď #5 kdy: 17.05.2011, 15:03:13 »

nemusim cist celej sloh abych pochopil jeho pointu toho co jsi chtel udelat. a to co jsi chtel udelat tak jak to navrhujes udelat je nesmysl. pokrokove reseni je mnohem vhodnejsi pokud by se neco takoveho zavadelo. tvoje vytky vuci reseni skrze pokroky jsou dost hloupe rekl bych. ale bud jak bud... nikdo nebude zavadet neco takoveho protoze bychom pak dalsich 50 veku vyrovnavali jednotlive strategie....

Díky za comment ;-)  Jen bych se rád zeptal, v čem konkrétně by pokrokové řešení bylo výhodnější, když by nemohlo splňovat základní princip tohoto návrhu, který (jestli jsem správně pochopil), nemusíš ani číst, aby ses proti němu mohl postavit? :-)  Možná kdyby sis to opravdu přečetl, tak bys zjistil, že pokrok je něco naprosto odlišného a proto se to touto cestou řešit/napodobit nedá...

Nic ve zlém, budu rád za kritiku, jen díky ní jde něco zlepšovat, ale napsat, že si to ani nemusíš číst abys věděl, že to je nesmysl a tím pádem naprosto bez informací shazovat něco, o čem ani nemůžeš vědět, co to je, mi příjde lehce krátkozraké ;-)  Navíc napsat čistě jen "je to blbost" bez toho, abys popsal proč to vlastně blbost je, proč by to nemohlo fungovat, je úplně na nic... já si dal tu práci vysvětlit smysl toho, co mě napadlo a rozepsal jsem to natolik, aby se dalo pochopit, co je tím přesně myšleno. Ty si to pak ani nepřečteš, ale říkáš, že je to špatně a to způsobem, který je absolutně nicneříkající ;-)
Zaznamenáno

broookes

• Velitel mechu
« Odpověď #6 kdy: 17.05.2011, 15:06:41 »

nemam potrebu kazdem sahodlouze vysvetlovat proc je ten ktery navrh blbost. rekl jsem ti dva padne argumenty ktere jsi radeji prehledl a dal meles svoji. udela to system vyrazne slozitejsi a brutalne nevyvazeny a naprogramovani toho by stalo mnohem vice sil nez pridelani pokroku ktere by fungovaly uplne stejne. hawk koncim dohady s tebou.
Zaznamenáno

GorkanCze

• Farmář
  • *
« Odpověď #7 kdy: 17.05.2011, 15:37:32 »

no vypada to dobre  ale ono je problem ze by to nemelo byt zavisle na ideologii ale treba  normalne       +20 k produkci  - 30 ke spokojenosti atd   takova forma bud anebo     
Zaznamenáno

Sniperererer

• Farmář
  • *
  • Číslo hráče:

(#400953)

« Odpověď #8 kdy: 17.05.2011, 15:41:11 »

no vypada to dobre  ale ono je problem ze by to nemelo byt zavisle na ideologii ale treba  normalne       +20 k produkci  - 30 ke spokojenosti atd   takova forma bud anebo     

O tom jsem taky uvažoval a byla by to jedna z možností, že by to každé zřízení mělo stejně... ale chtěl jsem alespoň pro začátek zachovat myšlenku toho, že každá vláda by mohla využít jiných výhod a nevýhod... Vzít za základ reálné vlády - tzn. anarchie se asi jen tak nerozhodne, že nažene lidi pod bičem do továren a dolů, protože by to bylo proti samotnému základu "anarchie - bezvládí", atd... ale dát všem na výběr stejné možnosti by samozřejmě šlo... Mohlo by to věc usnadnit... ;-)  Díky za příspěvek... :-)
Zaznamenáno

Wries

• Farmář
  • *
« Odpověď #9 kdy: 17.05.2011, 18:04:13 »

Docela dobré, ale jak už připomínal pán o pár řádků výš, dost dlouho by zabralo testování a vyvažování jednotlivých bonusů/postihů tak aby se nepoužíval jen jeden a neudělalo to některé strategie moc silné. Když přidáš čas na naprogramování tak by jsme se ani nemuseli dočkat toho, že to bude někdy funkční  ;)
Zaznamenáno

Lord Swarrak

• Farmář
  • *
« Odpověď #10 kdy: 17.05.2011, 22:53:51 »

Jako navrh to vubec nevypada zle, ale vzhledem k tomu, ze vsichni ramcove tusime kam by melo wg smerovat mi to prijde trosku bezpredmetny. Souhlasim s brooksem, ze samotnej implement a naslednej test by sebral hromady casu na ukor momentalne podstatne dulezitejsich veci. Jako vize do budoucna, az se nahrnou novacci, je to idealni, ale momentalne, aspon z meho pohledu, nerealizovatelne. Na druhou stranu pokrokama nahraditelne to neni ani v naznaku, to je jeden o koze druhy o voze. ;)
Zaznamenáno

Sniperererer

• Farmář
  • *
  • Číslo hráče:

(#400953)

« Odpověď #11 kdy: 18.05.2011, 00:04:55 »

Lord Swarrak, Wries: máte pravdu... asi na to není správná doba a provedení by znamenalo velké, velké komplikace a spoustu času na vyvažování... ale snad se to v budoucnu jako první myšlenka neztratí a třeba se to časem rozvine... každopádně díky za názory ;-)
Zaznamenáno

WD 40

• Farmář
  • *
« Odpověď #12 kdy: 18.05.2011, 14:23:42 »

To je přesně ono, je to tu moc dlouho "statický". Když to tu začínalo, tak každý věk přicházeli docela zásadní změny (změna v bonusech, pokrocích), což dělalo hru zajímavou, viz. po zavedení fůzních elektráren etc. (tenkrát hrálo WG i nejvíc lidí- ne kvuli FE ale kvuli tomu, ze to proste bylo zajimavy) .... poslední dva roky spíš sporadicky založím a tahám, ale zdá se mi že je to tu moc uniformní, skoro nic se nemeni....

Někdo nahoře psal že by trvalo víc věků než se to doladí... ale to by právě bylo dobrý ne? By pak nevznikali situace že hráči mají přesně naplánovaný odehrání  každýho věku den ode stejně....

Zatím to vypadá že tu vzniká něo jako "WG Důchodce" - hlavně žádnou změnu, ať můžu klikat tak jak klikám každý věk....  :D

Jinak chci podekovat a pogratulovat adminum, protoze WG stale vypada dobre  :applause:
Zaznamenáno

Hony

• Šéfredaktor
  • Rekrut
  • **
« Odpověď #13 kdy: 18.05.2011, 22:49:06 »

tohle určitě není špatné...já osobně bych něco takového uvítal(krom těch procent, to by se mělo trošku víc vyvážit; to postupné zavádění určitého směru je zajímavé ;-) )
ovšem je jednoduší když ti každý napíše, že to je blbost, a nebo že se to nedá v rozumné míře udělat... přijde mi že spousta lidí je rádo když se támhle a támhle u té věci, která tu je už 40 věků, přidá 5% nebo se ubere 5% a je to jako žhavá a důležitá změna

žhavé téma je třeba UFO, ale že by se něco opravdu dělo to ne...

nechci kritizovat ty co změny dělají, WG programují asi jenom dva lidi, ale proč jsou jen dva? to mě třeba zajímá... proč se třeba nezřídí fórum kde by mohli veteráni,vývojaři a testeři psát na čem se aktuálně dělá, jaké změny se chystají, jaké nové věci se testují a programují...o tomhle nikdo nic neví a pak se neni co divit že každej remcá že WG upadá...forum politika je zaplňeno nápady a někdy jsou tam celkem dobré nápady... nevim proč je na všem ta cenzura, nebo to neni cenzura, ale neochota přinést do WG něco nového, na to ať mi někdo odpoví :omg: :omg:

rád hraju WG, možností jak hrát je dost, ale většina lidí už chce změnu... někdy už mě to opravdu nebaví a klikám jen že musim a to mě mrzí :'(
Zaznamenáno

Sniperererer

• Farmář
  • *
  • Číslo hráče:

(#400953)

« Odpověď #14 kdy: 23.05.2011, 14:33:31 »

Chci zatím všem poděkovat za názory... ať už pozitivní, nebo negativní... jsem na WGforu nováček a tento návrh je můj první a jakýkoliv komentář se mi do budoucna bude hodit... Doufám, že jich tu ještě hodně přibyde  ;)
Zaznamenáno

Stránka vytvořena za 0.059 sekund, 17 dotazů.